Image

SPREKERS

Ain Aaviksoo

Ain Aaviksoo, MD MPH is Deputy Secretary General for E-services and Innovation bij het Ministerie van Sociale Zaken in Estland, dat toeziet op de digitale transformatie en innovatie van de sociale zekerheid in Estland, met inbegrip van de gezondheidszorg, werkgelegenheid en sociale zaken. De heer Aaviksoo is docent aan de Technische Universiteit van Tallinn en de medische faculteit van de Universiteit van Tartu. Dr. Aaviksoo behaalde de titel MD aan de Universiteit van Tartu en MPH aan de universiteit van Harvard. Hij heeft eerder werkervaring opgedaan als arts, ambtenaar op hoog niveau, consultant op internationaal niveau voor grote systeemtransformatie en technologie-acceptatie in de gezondheidszorg, onderzoeker van gezondheidsbeleid en ondernemer in gezondheidstechnologie.

Inge Philips

Director Cyber Risk Services Deloitte, winnaar van de ICT Personality of the year 2017 award

Jaco van Duivenboden

Senior adviseur eHealth, Nictiz

Wilbert Tomesen

Vicevoorzitter Autoriteit Persoonsgegevens

Marc van Lieshout

Senior Scientist TNO en directeur Privacy & Identity Lab

Bernold Nieuwesteeg

Promovendus over cyber security, Erasmus Universiteit

Michel van Eeten

Hoogleraar bij de TU Delft op het gebied van Governance van cybersecurity. Met zijn team analyseert hij grote hoeveelheden data om de impact van cybercriminaliteit te meten. Michel van Eeten maakt deel uit van de Cyber Security Raad.

Simon Broersma

Hoofdredacteur Skipr

Idius Felix

Idius Felix is bij Zorginstituut Nederland adviseur op het gebied van innovatie in de (langdurige) zorg. In zijn werk is hij onder andere betrokken bij innovatieve activiteiten, waaronder het werken aan blockchain in de zorg vanuit IZO (Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning). Idius heeft ruime ervaring bij verschillende landelijke, strategische ICT-projecten met een maatschappelijk belang in overheid en zorg. Met de blockchainpilot verkent Zorginstituut Nederland de manier waarop deze technologie praktisch ingepast kan worden in de informatiehuishouding van de zorg.

Jeroen van Megchelen

CEO/Founder Ledger Leopard.
Ik droom elke nacht van blockchain. Ik zit vanaf mijn twaalfde achter de computer en internet. Ben begonnen met gamen, daarna met hacken en heb vervolgens van mijn hobby mijn werk gemaakt. Op jonge leeftijd begonnen met het werken voor verschillende grote investeerders met het ontwikkelen van eigen applicaties en technologie. Ik werk al jaren met grote teams internationale developers en heb verschillende tech ondernemingen opgezet. De laatste jaren heb ik blockchain ontdekt en dit heeft mij niet meer losgelaten.

Eelco Stofbergen

Director Consulting & Thought Leader Cybersecurity bij CGI. Eelco Stofbergen is een ervaren manager en expert op het gebied van informatiebeveiliging en cybersecurity. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in dit werkveld bij publieke en private organisaties, waaronder zijn werk bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Eelco is sinds 2015 werkzaam bij CGI. Inhoudelijk focust hij zich op zowel de strategische als de operationele kant van informatiebeveiliging en het spanningsveld daartussen.

Nienke van den Berg

Directeur van Z-CERT, het Computer Emergency Response Team voor de zorgsector. Nienke van den Berg is ervaren manager in het opzetten van nieuwe organisaties op het gebied van cybersecurity en cybercrime. Daarbij heeft zij een bijzondere focus op het vormgeven van ketensamenwerking en publiek-private partnerschappen. Nienke heeft in het verleden onder andere aan de wieg gestaan van GovCERT.NL, het Team High Tech Crime van de Nationale Politie.

Udo Pijpker

Na jaren binnen de overheid te hebben gewerkt op het terrein van de i- en e-overheid, het stelsel van basisregistraties en het BSN, is Udo recent overgestapt naar de zorgsector. Udo is nu CIO bij MRDM, een bedrijf dat data verwerkt in de zorgsector om o.a. de kwaliteit van de zorg te relateren aan de kosten ervan, Value Based Healthcare in de praktijk!

Eric Hans Eddes

Gastro-intestinaal chirurg bij het Deventer Ziekenhuis en directeur van Dutch Institute for Clinical Auditing (DICA). De veelzijdige carrière van Eric Hans Eddes staat in dienst van het inzichtelijk maken en continu verbeteren van de kwaliteit van zorg. Vanuit zijn eigen dagelijkse praktijk en als directeur van een toonaangevend instituut merkt hij hoe belangrijk het is om de patiënt centraal te stellen en welke rol data daarbij spelen.

Esther Spaans

Sociaal psycholoog Cybersecurity bij Hoffmann Bedrijfsrecherche BV. Esther werkt bij Hoffmann aan programma’s die ertoe leiden dat mensen zich cyberveilig gaan gedragen. Dit gaat verder dan awareness alleen, omdat het zich richt op de daadwerkelijke gedragsverandering van medewerkers in een organisatie.